Zomerblog: een beestig einde van de vakantie

Vandaag zorg ik voor een beestig einde van de vakantie. Want jawel, dit is de laatste donderdag van augustus. 8 weken lang postte ik elke week een kind- en budgetvriendelijke tip. De andere blogposts gemist? Klik dan even hier, zodat je een mooi overzicht krijgt.

Een beestig einde van de vakantie dus. Dat kan zowel bij je thuis als ergens anders en dat kan van heel bescheiden tot erg wild gaan. Lees dus vooral verder!

De klassiekers

Je hebt zelf geen huisdieren, maar wilt graag met een hond gaan wandelen, een kat verwennen of een paard verzorgen? Informeer eens in je omgeving (of laat iemand dat voor je doen), nodig jezelf uit bij de buren of hang een beetje rond in de manege. Wist je dat sommige mensen goed verdienen met het uitlaten van andermans honden of het oppassen tijdens vakantieperiodes? Als je het een beetje handig aanpakt, kan je misschien een centje bijverdienen!

Had je eerder schapen, koeien of struisvogels in gedachten? Libelle lijstte de 23 leukste kinderboerderijen op; er is er zeker eentje in jouw buurt!

De kleintjes

Steek je neus eens in het gras (tenzij je hooikoorts hebt, dan beter niet) en bekijk al die kleine kruipertjes van dichtbij. Mieren, sprinkhanen, pissebedden, regenwormen,… wat zie je nog meer? Een insect gespot dat je niet kent? Download dan ObsIdentify op je smartphone (Android-versie en iOS-versie)! Je kan er ook bloemen en paddenstoelen mee herkennen. Voor vlinders is er de Tuinvlinderapp om te ontdekken wie of wat je hebt gespot.

Nu je toch aan het speuren bent: op de site van Naturalis kan je een leuke speurkaart downloaden.

De webcam-beestjes

Dieren bekijken vanuit je luie zetel of zelfs vanuit je bed? Dat kan dankzij het internet! Google op “dierentuin webcam” (of klik op deze link) en je bent vertrokken. Ik was net nog op bezoek bij de haaien van Blijdorp, trok daarna naar de pinguïns in Edinburgh en eindigde met een blik in een krokodillenbek in Sydney. Vaak kan je nog extra info over de dieren vinden op de website van de zoo.

De augmented reality-beestjes

Nu wordt het écht beestig. Een paar minuten na die virtuele krokodillenblik had ik namelijk een dinosaurus in het midden van mijn woonkamer staan. En dat was niet eens zo moeilijk. Hieronder het stappenplan:

  1. Open de browser op je smartphone. Dat is dat ding waarmee je op internet gaat.
  2. Surf naar www.google.be.
  3. Zoek naar dinosaurus, tyrannosaurus rex, velociraptor, triceratops, spinosaurus, stegosaurus, brachiosaurus, ankylosaurus, dilophosaurus, pteranodon of parasaurolophus.
  4. Druk op zoeken, scroll een klein stukje naar beneden en kies voor “weergeven in 3D”.
  5. Klik op “tonen in je ruimte” en geef (als er naar gevraagd wordt) toestemming om de camera van je smartphone te gebruiken.
  6. Zoek een vrij plekje en wacht… Zet zeker ook het geluid op! Dolle pret verzekerd.

Je kan je natuurlijk ook verkleden in een dier, je gezicht (laten) schminken, een beetje dieren-yoga doen of dieren knutselen uit wc-rolletjes.

Wat is het meest beestige dat jij deze vakantie hebt gedaan? Schrijf het hieronder in de commentaren. De beste ideeën lijst ik op voor de zomerblogs van 2023. Geniet nog van de laatste vakantieweek en fijne nazomer gewenst!

Op zoek naar de andere zomerblogs? Je leest ze hier!

Inspirerende tekst? Delen maar!

1 reactie

Reactie achterlaten