Websites waarvan je het bestaan niet kende

Een hele tijd geleden schreef ik een blog over aparte apps; apps waarvan je je afvraagt wat het nut ervan is. In de nasleep daarvan begon ik aan een lijstje met totaal onzinnige websites. Die lijst werd al snel behoorlijk lang en behoorlijk nutteloos. Maar in de marge ontstond er een nieuw overzicht. Met daarin opmerkelijke sites, waarbij ik me (soms) jaloers afvroeg waarom ik niet op dat idee was gekomen. En die deel ik vandaag met je in “websites waarvan je het bestaan niet kende”.

Pixelthoughts – a 60 second meditation tool to help clear your mind

Typ een (storende) gedachte in de ster en maak je klaar voor een geleide meditatie van 60 seconden. Ik kan niet garanderen dat je probleem helemaal is opgelost na die minuut, maar de site helpt zeker om even pas op de plaats te maken. Je komt er via deze link.

A soft murmur – ambient sounds to wash away distraction

Ik studeerde vroeger in absolute stilte, maar sommige mensen hebben (een tikkeltje) geluid nodig om te kunnen focussen. Als binaural beats je ding niet zijn, is a soft murmur dat misschien wel. Op de website of app kan je zelf je voorkeursgeluiden en hun sterkte selecteren en zo je eigen mix samenstellen. Vogeltjes in de coffeeshop? Het is maar een woord! Je komt er via deze link.

Websites waarvan je het bestaan niet kende: brandende theelichten

Cymath – math problem solver with steps

Iedereen weet dat cijfers moeilijk zijn voor mij. De relatie heeft nooit gewerkt en zal dat vermoedelijk ook nooit doen. Maar als ik ooit eens een wiskundig vraagstuk moet oplossen om ergens binnen of buiten te kunnen, dan is de kans groot dat ik de hulp inroep van Cymath. Of ChatGPT, maar die leerde ik dus pas later kennen. De website helpt je met pre-algebra, algebra en rekenen. Je komt er via deze link.

Pomofocus – 25:00 – Time to focus!

Voor liefhebbers van de Pomodorotechniek, waarover ik tot mijn grote schande nog nooit heb geblogd. Ik zet het op mijn lijstje! In het heel erg kort: tijdsmanagementstechniek, uitgevonden door Francesco Cirillo. Je werkt 25 minuten aan een taak en neemt dan een korte pauze. Na 4 taakblokken neem je een langere pauze. Om de tijd te bewaken gebruikte Cirillo een kookwekker in de vorm van een tomaat (pomodoro). Heb je geen kookwekker? Gebruik dan Pomofocus. Je komt er via deze link.

SuperCook – recipe search by ingredients you have at home

Wat schaft de pot vanavond? Heb je geen weekmenu gemaakt en geen inspiratie? Roep dan de hulp in van SuperCook. Aan de hand van de ingrediΓ«nten die jij in je voorraadkast hebt, zoekt de website een gerecht dat jij op tafel kunt toveren. Hoe gemakkelijk is dat? Je komt er via deze link.

Een brandende lamp op het strand

Stellarium Web – sterrenkaart bekijken

Wil je graag weten welke sterren er schitteren aan het firmament? Dan is Stellarium Web je partner. Er bestaat trouwens ook een app, wat handiger is als je buiten staat. Je komt er via deze link. Benieuwd welke vliegtuigen er boven je hoofd hangen? Probeer dan eens Vliegtuig Volgen (er is hier blijkbaar net eentje gepasseerd dat in Brasschaat is opgestegen). Schepen tracken kan dan weer op Marine Traffic en als je het moment wilt vinden waarop er eens geen file op de Antwerpse ring staat, dan moet je de website van het Vlaams Verkeerscentrum in de gaten houden.

Ugly Belgian Houses

Deze is misschien wel gekend, maar ik wilde hem toch delen. Zit je met (ver)bouwplannen en wil je weten hoe het zeker niet moet? Neem dan eens een kijkje op Ugly Belgian Houses. Je komt er via deze link.

Toch een paar minder serieuze sites?

Waarom niet?

  • Kan ik een korte broek aan? Mocht je zelf niet kunnen beslissen, dan doet deze site dat voor jou.
  • Nobody here – a creative site that displays stupid content generated by users. Je moet het zien om het te begrijpen. En dat doe je door hier te klikken.
  • Is my computer on? Ja, heus, het is een website.

Heb jij suggesties om het lijstje aan te vullen? Pareltjes die we zeker moeten bezoeken? Laat ze dan hieronder achter in een reactie!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Inspirerende tekst? Delen maar!

5 reacties

  1. Anita

    Beantwoorden

    Het begon me te duizelen bij het lezen van al die apps. Had vandaag diabetescontrole en daar werd me gewezen op de specifieke app voor diabetes. Denk erover na en zal het misschien installeren.
    Voor het overige wens ik je te feliciteren voor al het (opzoek)werk dat je doet om je lezers te motiveren.

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *