Wat moeten we weeral eten? Asperges? Yes! Want die zijn er weer! Dat betekent wekelijkse uitstapjes naar 1 van de aspergeboeren over de grens, kilometers aspergeslierten en vreemde geurtjes in het toilet. Wij aten de voorbije weken véél asperges. Maar ook andere dingen… Hieronder een overzicht.

WEEK 1
Zaterdag: Gnocchi met blauwe kaas en paddenstoelen
Zondag: Griekse courgetteplaatkoek
Maandag: (Vegan) pita met pitabroodjes en koude groenten
Dinsdag: Loempia met rijst en curry
Woensdag: Pastasalade met geitenkaas. Koude pasta, paprika, maïs, komkommer, kerstomaatjes, rucola en stukjes harde geitenkaas. Ook leuk als lunch!
Donderdag: Gestoofde prei met natuuraardappelen en kabeljauwfilet
Vrijdag: Tjokvolle Italiaanse maaltijdsoep (en amai die was lekker). Turks brood on the side.

WEEK 2
Zaterdag: Broccolitaart met camembert en cashewnoten van Danny. Dat was toch de bedoeling. Ik vergat camembert te kopen, maar had gelukkig nog een groot stuk emmentaler. Minder pittig, maar wel lekker.
Zondag: Pasta met witte asperges en gerookte zalm
Maandag: Tortellini met champignons en aurorasaus. Ik had het er hier al een keertje over.
Dinsdag: Croques met cheddar, pesto en gegrilde courgette
Woensdag: Vegetarische burger met ovenfrietjes en avocado-fetasaus. Ik koos voor “kippenburgers”.
Donderdag: Parelcouscous met kip in tomatensaus. Maar aangezien we al “kip” hadden gehad de vorige dag, koos ik voor “schnitzel” die ik in reepjes sneed.
Vrijdag: Spinazie-quinoasalade met groene asperges, tuinerwten en witte kaas. Maar dan met witte asperges (want ik had nog overschot van de witte asperges en nog geen groene gekocht) en de witte kaas werd een beetje vergeten. Wel extra courgette toegevoegd, want die bleek ook nog in de koelkast te liggen.

WEEK 3
Zaterdag: Stoofvlees (nog steeds uit de diepvries, zie hier) met rijst en “pekes en ertjes”
Zondag: Pasta met scampi’s in pittige tomatenroomsaus
Maandag: Risotto met boschampignons
Dinsdag: Wraps met falafelballetjes, verse groentjes (sla, geraspte wortel, tomaat, ajuin) en véél looksaus
Woensdag: Frietjes (we blijven gezond doen 😉 )
Donderdag: Vegetarische moussaka met feta
Vrijdag: Noedelsoep met shiitake en paksoi. Met nog wat extra naan voor de liefhebbers.

WEEK 4
Zaterdag: Pasta pesto ovenschotel
Zondag: Pasta met kip, courgettes en asperge
Maandag: Vegetarische nasi
Dinsdag: Lentesalade met avocado, met stokbrood
Woensdag: Koude patatjes met mayonaise, ajuin en bieslook, worst en tomatensla
Donderdag: Gebakken gnocchi, spinazie en spekjes
Vrijdag: Sushicake

WEEK 5
Zaterdag: Overschotjes
Zondag: Witlooftaart met gerookte zalm
Maandag: Pasta met kerstomaten en feta in de oven, deze keer zonder brandwonden 😉
Dinsdag: Lentepasta met groene groenten
Woensdag: Venkelrisotto met geitenkaas, maar toen was er geen venkel in de winkel en koos ik voor prei
Donderdag: Spinaziepuree met fish-sticks
Vrijdag: Groentewraps met vegetarische schnitzel

WEEK 6
Zaterdag: uit eten – Wokpaleis
Zondag: Gebakken asperges met gebakken patatjes, rivierkreeftjes en hardgekookt ei
Maandag: Groentelasagna op schoonmoeders wijze (boordevol groenten, zonder bechamel)
Dinsdag: Romige pasta met ricotta, zure room, paprika en zongedroogde tomaten; dochterlief was chef van dienst
Woensdag: Lentestoofpotje met linzen, paprika en gegrilde kaas
Donderdag: Rijstsalade met veggieballetjes
Vrijdag: Vegan kapsalon
Als er nu nog iemand op Facebook durft posten dat zij/hij niet weet wat te koken, dan ga ik toch wel eens héél kwaad kijken 😉
Pingback: Maandmenu augustus - Gewoon E