Wat moeten we weeral eten?

Wat moeten we weeral eten? Asperges? Yes! Want die zijn er weer! Dat betekent wekelijkse uitstapjes naar 1 van de aspergeboeren over de grens, kilometers aspergeslierten en vreemde geurtjes in het toilet. Wij aten de voorbije weken véél asperges. Maar ook andere dingen… Hieronder een overzicht.

WEEK 1

Zaterdag: Gnocchi met blauwe kaas en paddenstoelen

Zondag: Griekse courgetteplaatkoek

Maandag: (Vegan) pita met pitabroodjes en koude groenten

Dinsdag: Loempia met rijst en curry

Woensdag: Pastasalade met geitenkaas. Koude pasta, paprika, maïs, komkommer, kerstomaatjes, rucola en stukjes harde geitenkaas. Ook leuk als lunch!

Donderdag: Gestoofde prei met natuuraardappelen en kabeljauwfilet

Vrijdag: Tjokvolle Italiaanse maaltijdsoep (en amai die was lekker). Turks brood on the side.

WEEK 2

Zaterdag: Broccolitaart met camembert en cashewnoten van Danny. Dat was toch de bedoeling. Ik vergat camembert te kopen, maar had gelukkig nog een groot stuk emmentaler. Minder pittig, maar wel lekker.

Zondag: Pasta met witte asperges en gerookte zalm

Maandag: Tortellini met champignons en aurorasaus. Ik had het er hier al een keertje over.

Dinsdag: Croques met cheddar, pesto en gegrilde courgette

Woensdag: Vegetarische burger met ovenfrietjes en avocado-fetasaus. Ik koos voor “kippenburgers”.

Donderdag: Parelcouscous met kip in tomatensaus. Maar aangezien we al “kip” hadden gehad de vorige dag, koos ik voor “schnitzel” die ik in reepjes sneed.

Vrijdag: Spinazie-quinoasalade met groene asperges, tuinerwten en witte kaas. Maar dan met witte asperges (want ik had nog overschot van de witte asperges en nog geen groene gekocht) en de witte kaas werd een beetje vergeten. Wel extra courgette toegevoegd, want die bleek ook nog in de koelkast te liggen.

WEEK 3

Zaterdag: Stoofvlees (nog steeds uit de diepvries, zie hier) met rijst en “pekes en ertjes”

Zondag: Pasta met scampi’s in pittige tomatenroomsaus

Maandag: Risotto met boschampignons

Dinsdag: Wraps met falafelballetjes, verse groentjes (sla, geraspte wortel, tomaat, ajuin) en véél looksaus

Woensdag: Frietjes (we blijven gezond doen 😉 )

Donderdag: Vegetarische moussaka met feta

Vrijdag: Noedelsoep met shiitake en paksoi. Met nog wat extra naan voor de liefhebbers.

WEEK 4

Zaterdag: Pasta pesto ovenschotel

Zondag: Pasta met kip, courgettes en asperge

Maandag: Vegetarische nasi

Dinsdag: Lentesalade met avocado, met stokbrood

Woensdag: Koude patatjes met mayonaise, ajuin en bieslook, worst en tomatensla

Donderdag: Gebakken gnocchi, spinazie en spekjes

Vrijdag: Sushicake

WEEK 5

Zaterdag: Overschotjes

Zondag: Witlooftaart met gerookte zalm

Maandag: Pasta met kerstomaten en feta in de oven, deze keer zonder brandwonden 😉

Dinsdag: Lentepasta met groene groenten

Woensdag: Venkelrisotto met geitenkaas, maar toen was er geen venkel in de winkel en koos ik voor prei

Donderdag: Spinaziepuree met fish-sticks

Vrijdag: Groentewraps met vegetarische schnitzel

WEEK 6

Zaterdag: uit eten – Wokpaleis

Zondag: Gebakken asperges met gebakken patatjes, rivierkreeftjes en hardgekookt ei

Maandag: Groentelasagna op schoonmoeders wijze (boordevol groenten, zonder bechamel)

Dinsdag: Romige pasta met ricotta, zure room, paprika en zongedroogde tomaten; dochterlief was chef van dienst

Woensdag: Lentestoofpotje met linzen, paprika en gegrilde kaas

Donderdag: Rijstsalade met veggieballetjes

Vrijdag: Vegan kapsalon

Als er nu nog iemand op Facebook durft posten dat zij/hij niet weet wat te koken, dan ga ik toch wel eens héél kwaad kijken 😉

Inspirerende tekst? Delen maar!

1 reactie

  1. Pingback: Maandmenu augustus - Gewoon E

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *