Van het kastje aan de muur – bis

Een dik jaar geleden toonde ik je in “Van het kastje aan de muur” de inhoud van mijn badkamerkastje. In “Van het kastje aan de muur – bis” krijg je een update.

Van het kastje aan de muur - bis: de inhoud van mijn badkamerkastje

Het grootste verschil met 2021 is dat ik nog maar 2 planken in gebruik heb in plaats van 3. Dat was geen bewuste beslissing en ik kan me de overgang eigenlijk ook niet herinneren. Maar met 2 lukt het dus best. Omdat er op de onderste plank ondertussen een andere huisgenoot is ingetrokken, heb ik de foto bewust “klein” gehouden.

Op de onderste plank en van links naar rechts:

 • Loofah lichaamsspons, gekocht bij Kudzu (maar ook elders te koop). Eerlijkheidshalve: meestal hangt ze aan de top van de radiator te drogen, maar deze mocht zeker niet ontbreken op de foto. Weg met de scrubjes, deze spons werkt perfect.
 • Het merkloze tandenborstelkopje van onze Philips Sonicare. Manlief en ik gebruiken nog steeds dezelfde basis, wat onlangs voor problemen zorgde omdat we per uitzondering eens niet samen op stap waren. Maar voor een paar dagen lukt het wel om enkel het kopje te gebruiken.
 • Mask of Magnaminty van Lush, een gezichts- en lichaamsmasker. Een potje dat maar niet leeg raakt, vooral omdat ik het te weinig gebruik. Meestal sta ik al onder de douche op het moment dat ik me herinner dat ik een maskertje ging aanbrengen. En dan heb ik geen zin meer om er onderuit te komen. Ruikt lekker, doet goed.
 • Daar bovenop de dag- en nachtcrème van Holland & Barret. Ik wissel graag af, afhankelijk van wat er op dat moment in promotie staat.
 • Smyle Tooth Tabs met fluoride van Holland & Barret. Vorig jaar schreef ik nog: “Ik heb al een aantal tandpastatabletten geprobeerd, maar de textuur spreekt me niet aan. Ik heb ook de indruk dat ze mijn tanden minder beschermen. Ooit, misschien.” En ik blijf dus proberen. Het is nog iets te vroeg om me uit te spreken over deze tabletten, maar so far so good. (Het flesje kan trouwens hervuld worden.)
 • Mijn herbruikbare oorstokje van LastSwab. Zo’n plastieken oorstokje was in het begin even wennen, maar ik gebruik al meer dan een jaar niets anders meer.
 • Gel. Zucht. Ecologische zucht. Iemand een tip voor iets ecologisch, dat mijn haar in bedwang kan houden, maar ook vlotjes uitwasbaar is? Ik heb een tijd de Dirty van Lush geprobeerd, maar dat was toch niet mijn ding. Helaas.
 • Lippenbalsem van Beauty Made Easy. Een klein lippenstiftje, in een papieren verpakking, dat eeuwen meegaat.
 • Solide deo van Ben & Anna, die je tegenwoordig ook in de supermarkt kunt kopen. (Hoera!) De deo zit in een kartonnen verpakking, die achteraf gerecycleerd kan worden. Ik doe gemiddeld 3 maanden met 1 verpakking, al is de deo die ik nu heb een formaatje kleiner. De volgende wordt er eentje van We Love The Planet. En voor de momenten waarop ik echt nat in het zweet sta na een zware fysieke inspanning is er de spuitbus. Die werkt vooral psychologisch, denk ik. Maar goed, 1 spuitbus per jaar… het moet kunnen. (En volgens mij doe ik er zelfs langer mee.)
De bovenkant van een solide deodorant, met opschrift "forever fresh".

Op de bovenste plank en van links naar rechts:

 • In het potje (waarvan het deksel jaren geleden sneuvelde) wonen mijn nagelknippers.
 • Daarnaast een face cleansing bar met aloe vera die ik in de Action kocht, maar die moet wachten tot mijn reiniger van Lamazuna op is. Wel leuk dat ook Action (een beetje) op de eco kar is gesprongen.
 • En daarnaast dan weer een shampoo bar van Kruidvat, want die sprongen mee. Op gebied van shampoo en zeep kijken we vooral naar onze portefeuille en minder naar het merk. Op dit moment hebben we een zeer gevarieerd aanbod in stock.
 • In het mandje zitten mijn niet-kapot-te-krijgen herbruikbare inlegkruisjes van Imse Vimse en Ecofemme.
Van het kastje aan de muur - bis: onze voorraad solide zepen.

Van het kastje aan de muur – bis: niet te zien:

 • Blush, mascara, oogschaduw en weet-ik-veel-wat-nog zijn nog steeds nergens te bespeuren. Mocht dat ooit veranderen, dan laat ik het zeker weten zodat iedereen verbaasd achterover kan vallen.
 • Handcrème: de staat tegenwoordig beneden, waar ik hem veel meer nodig heb.
 • Wasbare wattenschijfjes (die waren er vorig jaar wel). Ze zijn ondertussen allemaal aan dochterlief toegewezen. Ik was mijn gezicht onder de douche en heb ze dus niet meer nodig.

“Van het kastje aan de muur – bis” was weer een hele uitleg voor een kastje dat amper gevuld is. Mis je iets of heb je vragen? Laat het dan weten. Heb je zelf een product dat je wilt aanraden? Laat het dan zeker weten!

Inspirerende tekst? Delen maar!

3 reacties

 1. Sandra

  Hey! Vandaag ff gecheckt bij mijn kapster, hairdesign Nikita in Kalmthout. Al haar producten zijn eco en vegan. Het een al meer dan het ander: van sommigen alles inclusief verpakking, van anderen (voorlopig) enkel de inhoud. Spring daar maar eens binnen, ze gaat je zeker kunnen helpen! (En doe haar de groetjes van mij 😉)

  • Merci voor de tip! Ik meng nu iets heel erg eco maar niet sterk genoeg met een kleine hoeveelheid veel minder eco maar wel sterk. Ik wip er ne keer binnen als ik nog eens in Kalmthout ben.

 2. Pingback: Van het kastje aan de muur - Gewoon E

Reactie achterlaten