Mijn loodjeslijst voor het najaar

So much to do, so little time. Tijd om mijn prioriteiten in orde te brengen en mijn loodjeslijst voor het najaar op te stellen!

Een bucketlist (letterlijk: emmerlijst) of loodjeslijst is een lijst met dingen die iemand nog gedaan wil hebben voordat hij sterft. Het woord komt misschien van kick the bucket, wat overeenkomt met de pijp uitgaan of het loodje leggen. Terminaal zieke mensen stellen soms nog een bucketlist op. Ook mensen die gezond zijn en variatie in hun leven willen hebben (om bijvoorbeeld uit de dagelijkse sleur te raken) stellen een bucketlist op. De naam is vooral bekend geworden door de in 2007 uitgekomen film The Bucket List.

Wikipedia

Voor de goede orde: ik behoor tot de categorie van de gezonde mensen.

Mijn loodjeslijst voor het najaar – afdeling knutselprojectjes

Een kast vol werkloze wol en haaknaalden is ook maar niks. Ik hoop dit najaar minstens 2 sjaals afgewerkt te krijgen, waarvan 1 al in de eindfase zit. Nog wel even uitvogelen hoe ik ergonomisch(er) kan haken, zonder mijn schouder te veel te belasten.

Loodjeslijst voor het najaar: bolletjes garen, een schaar en een haaknaald

Mijn leeslijst wil ik zodanig herwerken dat hij ook online beschikbaar is. Ik probeer het via Hebban in orde te krijgen, maar eigenzinnig als ik ben wil ik zelf iets beters verzinnen.

Foto van een boek dat uitgewaaierd ligt.

Mijn loodjeslijst voor het najaar – afdeling huis

Nadat er heel wat huisraad uit mijn keuken verdween, is het dit najaar het ideale moment om een aantal kasten opnieuw in te richten. Onze keuken is al relatief rugvriendelijk ingericht, maar het kan natuurlijk altijd beter.

Mijn loodjeslijst voor het najaar: houten bestek, mooi op een rij

Ook wil ik eindelijk werk maken van een deftig bureau. In een 1e fase betekent dat: me door 4 Trofast-kasten aan speelgoed werken. Sorteren wat naar de zolder moet en verkopen wat de deur uit mag. In een 2e fase betekent dat ook wel dat ik het speelgoed dat al op de zolder ligt ook eens moet bekijken. Ja, daar ben ik wel een paar maanden mee zoet. (Onze zolder is helaas niet erg rugvriendelijk. Dus dat belooft!)

Een verzameling badeendjes, die in de goot dobberen.

Mijn loodjeslijst voor het najaar – afdeling bijberoep

Ik wilde dit najaar 2 thema-wandelingen organiseren en van dat plan weet ik al dat het geslaagd is. Met een stiltewandeling/dauwtocht op zondag 23 oktober en een zinvolle wandeling op zondag 6 november is de najaarsagenda alvast goed ingevuld. Voorjaarswandelingen zijn voor de volgende loodjeslijst.

Mijn loodjeslijst voor het najaar: een groep mensen met warme kleren, die in het gras liggen.

Ook wil ik werk maken van de vormgeving van een aantal cursussen en workshops. Het zit al allemaal in mijn hoofd en moet “enkel” nog uitgetypt worden. En geรฏllustreerd. En een mooie layout krijgen. Enfin, daar gaat dus veel tijd en gevloek in kruipen. Maar volgend voorjaar liggen ze er, da’s beloofd!

(Wie gisteren de nieuwsbrief las, weet waarom er ondertussen wel wat druk op de ketel staat…)

Een cursus wordt uitgetypt op de computer.

Voilร , 6 loodjes om het najaar mee te vullen. Wat lukt, dat lukt. En wat niet lukt, schuif ik door naar de loodjeslijst voor het voorjaar van 2023. Speelgoed dat al jaren op zolder ligt, wordt niet plots “dringend” omdat het op een lijstje staat. (Owla, ruik ik daar uitstelgedrag?) De focus zal vooral liggen op mijn bijberoep, want dat “moet” echt wel in orde komen.

Heb jij een loodjeslijst. Of eerder een doorschuiflijst? Wat staat er al heel erg lang op en zou je nu toch eens moeten tackelen? Laat het weten in een reactie hieronder!

Inspirerende tekst? Delen maar!

1 reactie

  1. Pingback: Een blik op 2023 - Gewoon E

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *