In het maandmenu van augustus (dat je hier nog eens kunt nalezen) schotelde ik je een aantal gerechten met maximum 5 ingrediënten voor. En dat was blijkbaar een schot in de roos, want ik kreeg heel wat vragen naar een uitgebreid lijstje. Bij deze: maandmenu oktober schotelt je 31 gerechten met 5 ingrediënten voor! Klik op de naam van het gerecht om naar het recept te gaan.
5 ingrediënten?
Water, boter en kruiden worden vaak niet meegeteld als ingrediënt. Je zult dus regelmatig iets meer spullen op je aanrecht hebben liggen, maar au fond heb je maar 5 “grote ingrediënten” nodig.

Maandmenu oktober: dag 1 tem dag 7
Spinaziequiche met feta. Vervang de plakjes hartige taartdeeg gerust door 1 volledig vel deeg. Dat is minder gepuzzel.
Gebakken patatjes met courgette en gehakt. Maar andere groenten kunnen natuurlijk ook.
Gehaktballen met tomatensaus. Kan ook met aardappelen.
(Veggie) kebab in een Turks broodje.
Kip uit de oven. Nog een patatje of een stuk brood toevoegen en je hebt een maaltijd.
Pittige wortelpuree met vissticks. Of andere vis.
Bloemkoolcouscous met ovengroenten.
Dag 8 tem dag 14
Pasta met pompoensaus en geitenkaas. Kan ook met courgette.
Truffelrisotto. AH telt hier echt maar 5 ingrediënten!
Zoete aardappeltortilla. Heerlijk met wat extra prei.
Vleesbrood met gebakken uien en andijviestoemp. Dat vleesbrood kan je ook zelf maken.
15-minuten-paella. Ideaal om doordeweeks op de planning te zetten.
Aziatische viskoekjes. Vervolledig het gerecht met wat noedels of rijst.

Maandmenu oktober: dag 15 tem dag 21
Romige wraps met kip en avocado. Ik zou nog wat sla en tomaten toevoegen. Veel moeite is dat niet.
Hutsepot met spekjes. Kan ook met verse groenten, maar dan gaat je ingrediëntenaantal de hoogte in. Kijk zeker eens in het vriesvak; uitgebreid aanbod aan een sterke prijs!
Courgettepannenkoek met spiegelei.
Quinoaslaatje met gegrilde haloumi. Zo lekker!
Nasi met kip en ei. Doe er nog wat diepvrieserwtjes bij om aan je dagelijkse portie groenten te komen.
Toch ook een soepje (doe er brood bij): snelle wontonsoep.
Pasta met paddenstoelen en knoflook.
Dag 22 tem dag 31
Traybake met ovengroenten en garnalen. Weinig ingrediënten en de oven doet alles.
Pizzaschotel. Kan natuurlijk ook met vegetarische worst.
Gevulde flatbreads. Ik snijd er meestal nog een tomaatje bij.
Aardappelsalade met zalm. Die dressing maakt het helemaal af!
Tartiflette met een slaatje. Mijn favoriete herfst- en wintergerecht. Wel een caloriebommetje.
Baked feta pasta. De hype op TikTok is misschien voorbij, maar het blijft lekker.
Broccolipasta met pijnboompitten.
Groene bonen casserole. Ja, je kunt koken met bliksoep!
En daarmee zit maandmenu oktober er op. Heb je themasuggesties voor november? Laat ze dan achter in een reactie hieronder! Alvast smakelijk eten gewenst.


Luce
Elke
Anita