Maandmenu juni

Juni wordt ook wel de zomermaand genoemd. Daarom veel zomerse gerechtjes op “Maandmenu juni”!

Seizoensgroenten

Het wordt (helaas) stilaan tijd om de asperges uit te zwaaien. Probeer in plaats daarvan eens artisjok, aubergine, bloemkool, boontjes, broccoli, champignons, courgette, erwtjes, knolselder, komkommer, koolrabbi, krulandijvie, paksoi, paprika, prei, rabarber, radijsjes, selder, sla, spinazie, spitskool, tomaten, venkel, tuinkers of wortelen. De rode kool verschijnt in de winkels terwijl de pastinaak stilaan verdwijnt.

Seizoensvis

De geep loopt wat op zijn einde terwijl de kabeljauw op punt komt. Ook de langoustines en makrelen komen boven water en pladijs, pollak, schar, schelvis en zeetong kun je met een gerust hart op het menu zetten.

Maandmenu juni: watermeloen

En dan nu: het maandmenu juni

Donderdag 1: rijstsalade met mango en feta

Vrijdag 2: gevulde artisjokken met spek

Zaterdag 3: vegetarische BBQ – 10 keer inspiratie!

Zondag 4: tortillawraps met haring

Maandag 5: risotto met witte asperges en pesto

Dinsdag 6: quiche met courgette en champignons

Woensdag 7: gevulde zoete aardappel met bonensalade

Donderdag 8: vegetarische paella

Vrijdag 9: tortizza met avocado en rauwe ham

Zaterdag 10: kriekjes met balletjes

Een bord vol kruiden

Zondag 11: groen patatten en rooie lowie – geen idee wat dat is? Geef een seintje!

Maandag 12: aardappelsalade met artisjok

Dinsdag 13: pasta met scampi en courgette

Woensdag 14: ovenschotel met gehakt, aardappelen en prei

Donderdag 15: kΓΆfte met hummus

Gelukkig is er ook inspiratie voor het 2e deel van de maand

Vrijdag 16: tofusteak met pittige chimichurri

Zaterdag 17: hartige pannenkoeken – veel leuke ideeΓ«n!

Zondag 18: schelvis met koolstoemp en een gepocheerd ei

Maandag 19: vegetarische wok met noedels en groenten

Dinsdag 20: penne met pesto en tuinerwten

Maandmenu juni: een bord in de vorm van een hart

Woensdag 21: frietjes van de frituur

Donderdag 22: lentegroententaart in kruidendeeg (quiche, dus)

Vrijdag 23: parelcouscous met doperwten

Zaterdag 24: pasta met kip en rode pesto

Zondag 25: pizza met venkelworst, ricotta en compote van gele tomaten

Maandag 26: nasi met varkensblokjes

Dinsdag 27: andijviestamppot met kabeljauw en mosterdsaus

Woensdag 28: bloemkoolsteak uit de oven

Donderdag 29: quinoa met paddenstoelen en een gebakken eitje

Vrijdag 30: aardappelsalade met het beste van de lente

Je gading niet gevonden? Lees dan via deze link het menu na dat ik vorig jaar postte.

Maandmenu juni finito, laten we beginnen aan de voorbereiding van juli. Heb jij suggesties voor lekkere bordjes? Laat het dan weten in een reactie hieronder!

Disclaimer. Ik ben geen voedingsdeskundige, wel een ervaringsdeskundige in de keuken. Snel klaar, zonder ingewikkelde toestanden is my way of cooking. Het maandmenu is geen grondwet; laat je creativiteit er gerust op los. Heb je veel tijd en kook je graag uitgebreid? Doen! Zin in de luiewijvenvariant? Ook doen! Volg je een bepaald dieet? Dan vind je zeker een variant op mijn maandmenu.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Inspirerende tekst? Delen maar!

4 reacties

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *