Maandmenu juli

Het maandmenu juli ziet er iets anders uit dan de maandmenu’s die je de voorbije maanden voorgeschoteld kreeg. Omdat het voor iedereen op 1 of andere manier een beetje vakantie is, werd het een blog vol thematische suggesties.

Seizoensgroenten

In juli zijn glansrollen weggelegd voor artisjok, aubergine, augurk, boontjes, broccoli, champignons, Chinese kool, courgette, erwtjes, komkommer, koolrabi, krulandijvie, paksoi, paprika, prei, radijsjes, selder, sla, spinazie, spitskool, tomaten, venkel, tuinkers en wortelen. Riep er daar iemand “koude schotel”?

Seizoensvis

Visliefhebbers genieten in juli van griet, heek, makreel, rog, roodbaars, schar, schelvis, zeeduivel, wijting, bot, kabeljauw, pladijs en tong!

Maandmenu juli: grillen

Maandmenu juli: ik ga naar de camping…

Probeer dan eens:

Maandmenu juli: ik heb zin in BBQ…

Probeer dan eens:

Maandmenu juli: ik doe de afwas morgen wel…

Probeer dan eens:

Maandmenu juli: doe mij maar een slaatje…

Probeer dan eens:

… of boterhammen in het park

Probeer dan eens:

Maandmenu juli: en als we nu eens alleen aperitieven?

Probeer dan eens:

Kunnen we niet gewoon gaan eten?

Tuurlijk wel. Probeer een social deal of korting via Groupon te scoren of vraag tips aan The Fork. En anders is er nog altijd je favoriete frituur of Chinees, die niet zonder reden hoog op je lijstje staan! Wel eerst even checken of zij toevallig ook niet aan vakantie toe waren…

Hoe zit het met jouw vakantie- en eetplannen? Kook je zelf wanneer je er tussenuit bent? En wat dan? Of ga je liever op restaurant? Laat het zeker weten in een reactie hieronder!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Inspirerende tekst? Delen maar!

9 reacties

 1. Anita

  Beantwoorden

  Zopas terug van verlof en zodoende ligt het nog vers in mijn geheugen.
  De eetplanning varieerde van frietjes naar Chinees, chique gaan eten (met de bijhorende aperitief en “aangepaste wijnen”, zoals ze dat zeggen, ook diepvriesmaaltijden. Ja hoor…. het was voor de moeder des huizes ook verlof. Af en toe zelf een patat geschild, zijnde de overschot die ik van thuis had meegenomen. Ook werd er tussendoor een croqueje gegeten, een pannekoek, een wafel, …
  heel veel cappuccino’s gedronken om alles door te spoelen.
  Knappe maandmenu voor juli trouwens; weer eentje op af te drukken en bij te houden.

 2. Pingback: Maandmenu augustus - Gewoon E

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *