Maandmenu augustus

Het thematische maandmenu juli werd duidelijk gesmaakt; ik kreeg meteen een aantal voorstellen voor het maandmenu augustus. Bij deze…

Seizoensgroenten

Gewoontegetrouw start ik met de toppers van de maand. In augustus zijn dat artisjok, aubergine, augurk, bloemkool, broccoli, broccolini, champignons, Chinese kool, courgette, erwtjes, friseline, komkommer, koolrabi, krulandijvie, paksoi, paprika, prei, rabarber (is dat echt een groente?) radijsjes, selder, sla, spinazie, tomaten, venkel, tuinkers en wortelen. Zie je vermoedelijk ook in de winkel liggen: pompoen, sperziebonen, tuinbonen, postelein en rucola.

Seizoensvis

Voelen zich momenteel kiplekker: bot, griet, heek, makreel, pladijs, rog, roodbaars, schar, schelvis, wijting en zeeduivel. Zie je bij de visboer dorade liggen? Weet dan dat dat roodbaars is. Riep er iemand mosselen? Jawel!

Maandmenu augustus: een gele strandstoel

Maandmenu augustus: ik kook uit blik (of uit de diepvries)

Probeer dan eens:

Maandmenu augustus: ik let op de kleintjes

Probeer dan eens:

Mag het iets zoets zijn?

Ik moet het hier thuis niet avonturen, maar als je liever een zoete avondmaaltijd op tafel zet, denk dan eens aan:

Maandmenu augustus: ik wil max 5 ingrediënten

Probeer dan eens:

Maandmenu augustus: ik wil binnen 15 minuten aan tafel

Probeer dan eens (maar don’t shoot me als het niet lukt):

Ik wil ne keer zot doen!

By all means. Probeer eens:

Heb je nog ideeën?

Duik in je diepvries en ontdek wat voor lekkers daar nog inzit. Of laat je verrassen door een Too Good to Go. Bestel eens een maaltijdbox (of bestel eens bij een andere leverancier). Opties zat!

Heb jij suggesties voor het maandmenu van september? Laat dat dan zeker weten in een reactie hieronder!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Inspirerende tekst? Delen maar!

8 reacties

  1. Anita

    Beantwoorden

    Hierbij 2 recepten.
    1. Vegetarische wokreepjes met Chinese kool.
    Snij een halve Chinese koop in fijne reepjes (de andere helft kan je in een soep verwerken).
    Bak de runderreepjes kort in de wolk.
    Voeg de wokgroenten (wokmix Oriëntal) en de Chinese kool toe.
    Meng de (vegetarische woknoedels onder de wokbereiding en laat nog warm worden. Serveer met fijngesnipperde koriander en cashewnoten.
    2. Vispannetje met zeewolf en waterkers + rijst.
    De vis in hapklare stukken snijden; de champignons in 4 en snij de blaadjes van de waterkers. Snipper de sjalotten fijn.
    Kook de rijst gaar.
    Visfond met 2 dl water aanlengen de visstukken naast elkaar erinleggen. 5 min. laten garen.
    Stoof de sjalotten in een andere pan glazig. Voeg de champignongs toe, kruiden met peper en zout en een paar druppels citroensap. Zure room toevoegen en een beetje kookvocht van de vis. Doe de champignons erbij evenals de (diepgevroren) zeevruchtencoctail en de waterkers. Rode pesto toevoegen en kruiden met cayennepeper, peper en zout.
    Het lijkt niet zo, maar het is een eenvoudige bereiding. Gewoon alles op voorhand klaarzetten.
    SMAKELIJK.

  2. Pingback: Maandmenu oktober - Gewoon E

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *