Wat moeten we toch weeral eten? Op algemeen verzoek terug van weggeweest: eetsuggesties à volonté in het maandmenu april.
Seizoensgroenten
Gesteld dat de seizoenen hun ding doen en de wereld normaal blijft draaien, kunnen we in april genieten van andijvie, asperge, biet, bloemkool, broccoli, champignon, komkommer, koolraap, kropsla, postelein, prei, raapstelen, radijs, sojascheut (taugé), spinazie, tomaat, tuinkers, veldsla, ijsbergsla en witloof. Een volledig overzicht vind je op deze site.
Seizoensvis en -vlees
In de aanbieding in april: pijlinktvis (calamar), poon, roodbaars, zeebaars. Liever een stukje vlees? Reewild, houtduif en wild konijn zijn nu op hun best.

En dan nu: het maandmenu april
Zaterdag 1: Gevulde paprika’s – 18 varianten, voor elk wat wils
Zondag 2: Wok met kool en sojascheuten in gembersaus
Maandag 3: Romige posteleinpasta met zalm (of een seizoensvisje)
Dinsdag 4: Creatieve croques – 11 varianten
Woensdag 5: Andijviestoemp met worstjes
Donderdag 6: Salade van geroosterde biet met munt en feta
Vrijdag 7: Quiche met broccoli en cheddar

Zaterdag 8: Pijlinktvis met kikkererwten en paprika
Zondag 9 – Pasen! Bladerdeegnestjes met spinazie en ei
Maandag 10: Bloemkoolsteak met gebakken champignons
Dinsdag 11: Spinaziepuree met fishsticks én tartaar!
Woensdag 12: Tagliatelle met raapstelen in een citroenroomsausje
Donderdag 13: Chili con carne of chili sin carne
Vrijdag 14: Groene curry met gehaktballetjes

Daarmee zitten we alweer in de helft van maandmenu april!
Zaterdag 15: Witloof met kaas in de oven, dat kan ook vegetarisch
Zondag 16: Zalm parmentier met bloemkool en prei
Maandag 17: Baked feta pasta
Dinsdag 18: Aardappelsalade met peultjes
Woensdag19: Ovenschotel met gehakt en zoete aardappel
Donderdag 20: Lentesalade met avocado (doe er wat extra radijsjes en noten bij!)
Vrijdag 21: Lentestoofpotje met linzen en paprika

Zaterdag 22: Gevulde pasta met pesto en spinazie
Zondag 23: Salade met geitenkaas en rabarbercompote
Maandag 24: Tagliatelle met pittige garnalen
Dinsdag 25: Rode poon met gevulde puntpaprika’s
Woensdag 26: Aspergesalade met gepocheerde kip (maar je mag ze ook bakken)
Donderdag 27: Brandnetelsoep met spek (en een lekker stuk brood)
Vrijdag 28: Gestoomde zeebaars met lentegroenten

Zaterdag 29: Pizza. Maak hem zelf, haal er eentje uit de diepvries of laat hem leveren.
Zondag 30: Gebakken gnocchi met paddenstoelen
Maandmenu april finito, tijd voor maandmenu mei. Heb jij suggesties voor lekkere bordjes? Laat het dan weten in een reactie hieronder!
Disclaimer. Ik ben geen voedingsdeskundige, wel een ervaringsdeskundige in de keuken. Snel klaar, zonder ingewikkelde toestanden is my way of cooking. Het maandmenu is geen grondwet; laat je creativiteit er gerust op los. Heb je veel tijd en kook je graag uitgebreid? Doen! Zin in de luiewijvenvariant? Ook doen! Volg je een bepaald dieet? Dan vind je zeker een variant op mijn maandmenu.

Anita
Elke