Maandmenu april

Wat moeten we toch weeral eten? Op algemeen verzoek terug van weggeweest: eetsuggesties à volonté in het maandmenu april.

Seizoensgroenten

Gesteld dat de seizoenen hun ding doen en de wereld normaal blijft draaien, kunnen we in april genieten van andijvie, asperge, biet, bloemkool, broccoli, champignon, komkommer, koolraap, kropsla, postelein, prei, raapstelen, radijs, sojascheut (taugé), spinazie, tomaat, tuinkers, veldsla, ijsbergsla en witloof. Een volledig overzicht vind je op deze site.

Seizoensvis en -vlees

In de aanbieding in april: pijlinktvis (calamar), poon, roodbaars, zeebaars. Liever een stukje vlees? Reewild, houtduif en wild konijn zijn nu op hun best.

Maandmenu april: bieten

En dan nu: het maandmenu april

Zaterdag 1: Gevulde paprika’s – 18 varianten, voor elk wat wils

Zondag 2: Wok met kool en sojascheuten in gembersaus

Maandag 3: Romige posteleinpasta met zalm (of een seizoensvisje)

Dinsdag 4: Creatieve croques – 11 varianten

Woensdag 5: Andijviestoemp met worstjes

Donderdag 6: Salade van geroosterde biet met munt en feta

Vrijdag 7: Quiche met broccoli en cheddar

Maandmenu: venkel

Zaterdag 8: Pijlinktvis met kikkererwten en paprika

Zondag 9 – Pasen! Bladerdeegnestjes met spinazie en ei

Maandag 10: Bloemkoolsteak met gebakken champignons

Dinsdag 11: Spinaziepuree met fishsticks én tartaar!

Woensdag 12: Tagliatelle met raapstelen in een citroenroomsausje

Donderdag 13: Chili con carne of chili sin carne

Vrijdag 14: Groene curry met gehaktballetjes

Maandmenu april: bieten

Daarmee zitten we alweer in de helft van maandmenu april!

Zaterdag 15: Witloof met kaas in de oven, dat kan ook vegetarisch

Zondag 16: Zalm parmentier met bloemkool en prei

Maandag 17: Baked feta pasta

Dinsdag 18: Aardappelsalade met peultjes

Woensdag19: Ovenschotel met gehakt en zoete aardappel

Donderdag 20: Lentesalade met avocado (doe er wat extra radijsjes en noten bij!)

Vrijdag 21: Lentestoofpotje met linzen en paprika

Maandmenu: taugé

Zaterdag 22: Gevulde pasta met pesto en spinazie

Zondag 23: Salade met geitenkaas en rabarbercompote

Maandag 24: Tagliatelle met pittige garnalen

Dinsdag 25: Rode poon met gevulde puntpaprika’s

Woensdag 26: Aspergesalade met gepocheerde kip (maar je mag ze ook bakken)

Donderdag 27: Brandnetelsoep met spek (en een lekker stuk brood)

Vrijdag 28: Gestoomde zeebaars met lentegroenten

Maandmenu april: tomaten

Zaterdag 29: Pizza. Maak hem zelf, haal er eentje uit de diepvries of laat hem leveren.

Zondag 30: Gebakken gnocchi met paddenstoelen

Maandmenu april finito, tijd voor maandmenu mei. Heb jij suggesties voor lekkere bordjes? Laat het dan weten in een reactie hieronder!

Disclaimer. Ik ben geen voedingsdeskundige, wel een ervaringsdeskundige in de keuken. Snel klaar, zonder ingewikkelde toestanden is my way of cooking. Het maandmenu is geen grondwet; laat je creativiteit er gerust op los. Heb je veel tijd en kook je graag uitgebreid? Doen! Zin in de luiewijvenvariant? Ook doen! Volg je een bepaald dieet? Dan vind je zeker een variant op mijn maandmenu.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Inspirerende tekst? Delen maar!

2 reacties

  1. Anita

    Beantwoorden

    Fantastische aanbiedingen. Zoals je zelf schreef is het dikwijls “wat moeten we weeral eten?”.
    Ik volg – naargelang hetgeen aangeboden wordt – de recepten in de Colruyt-folder. Hun kalender vermeldde vroeger de seizoensgroenten, maar nu niet meer; wel in hun folder. Tof dat je de recepten er ineens bijgeeft.
    Mijn tip voor volgende maand: zalmtartaar met verse kaas (bv. Philadelphia).
    1 appel, 1/2 komkommer, 1 avocado, 1/2 sjalot, 300 gr gerookte zalmreepjes en verse kaas, peper en zout, peterselie en dille. Soms gebruik ik een gamba of ananas. Alles gewoon mengen. Serveren met een ciabatta, frietjes of gebakken papatjes. Smakelijk.

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *