Herfst – bingo!

Herfst – bingo! Het ziet er naar uit dat we na een paar kletsnatte dagen een droog herfstweekend krijgen. Ideaal om samen met de rest van het gezin de school- en werkweek af te schudden. Schoenen of laarzen aan, jassen dicht en naar buiten! Grabbel in de vlucht misschien nog wat drinken en een snackje mee; daar scoor je later nog goede punten mee!

En dan is er dat gezinslid dat geen zin heeft om te wandelen. Want daar word je moe van of gaan je voeten pijn van doen. Het is te koud, te modderig of te ver. Plots is er keiveel huiswerk of was er al met iemand afgesproken om te gamen. Of, stel je voor, iemand ging net zijn of haar kamer opruimen!

Stop! Pas op de plaats!

Roep alle excuses een halt toe met de bosbingo. Of, bij gebrek aan bos, de parkbingo. Of – als ook dat niet lukt – de straatbingo. Downloaden, afdrukken en klaar. E-zie!

Hoe speel je de “Herfst – bingo!”?

Bepaal op voorhand of je individueel, in kleine groepjes of als 1 team speelt.

Daarna leg je vast wanneer het “bingo” is. Dat kan bij een volledige horizontale rij, een volledige verticale rij of een diagonale rij. Mag het iets moeilijker? Zorg er dan voor dat er 9 vakjes moeten afgestreept worden.

Pro tips?

Druk de 3 bingo’s af en spreid ze over een paar weken.

Of maak zelf een bingo en geef hem door aan de buren. Aan een klasgenootje mag natuurlijk ook. Of stuur hem naar mij door, dan ga ik voor jou op zoek!

Hop! Waar wacht je op? Begin NU aan je Herfst? Bingo!

(Kom je hier in het verkeerde seizoen terecht? Er is ook een eindejaarsbingo en een editie die je in de lente kunt spelen.)

[Deze blogpost kreeg een update op 09/11/2022.]

Inspirerende tekst? Delen maar!

4 reacties

  1. Anita

    Juist afgedrukt en klaargelegd om tijdens de volgende weekenden te proberen.
    Precies weer bezig met Beweeg Mee(r). Dat extra steuntje is welkom.

  2. Pingback: Eindejaar - bingo! - Gewoon E

  3. Pingback: Lente - Bingo! - Gewoon E

Reactie achterlaten