Dit was oktober

Sinds vorige maand blik ik elke 1e blog van een nieuwe maand terug op wat de voorbije periode te bieden had. En ik lijst meteen op welke spullen ons huis verlieten en welke de weg naar ons huis vonden. Bij deze: dit was oktober.

Dit was oktober: benen en wandelschoenen wandelen trap op. Er liggen bladeren op de grond.

Oktober begon zoals september eindigde: feest op het werk. Deze keer mochten de familieleden van alle medewerkers mee komen vieren. En dat gebeurde onder een stralende zon.

Dinsdag 4 oktober was het wereld dierendag en knuffelden we onze katjes nog net iets harder dan anders.

Ik keek er erg naar uit om vanaf woensdag 5 oktober een paar dagen alleen te zijn (man op teambuilding, kind op kot), maar toen ging ons internet kapot en gooiden ze er nog een stroompanne bovenop. En dat was behoorlijk onprettig.

Gelukkig ging ik op vrijdag 7 oktober met een paar toffe madammen op stap en at ik voor het eerst in heel erg veel jaren nog eens een spaghetti in cafΓ© Den Trol in Schoten. En dat smaakte!

Feest op Aralea. Een goodiebag + wilde bloemen.

Op zondag handelde ik nog een paar scoutszaken af en op maandag 10 oktober was ik heel erg ongelukkig met mijn beslissing om met de trein naar Leuven te reizen. Modal shift bleek modal shit te zijn, maar het was wel plezant om nog eens in de studentenstad rond te lopen.

Woensdag 12 oktober liet de kapper weten ziek te zijn en dus ging ik als langharig tuig uit eten met diegene die zich al 20 jaar mijn echtgenoot mag noemen. Wie zelf iets te vieren heeft, raad ik het vernieuwde Reigershof aan. (Je kan er ook vegetarisch eten. Op voorhand even doorgeven aan de keuken.)

Donderdagavond kwam de technieker van Orange dan eindelijk langs en kregen we een nieuwe modem. We hadden onze internetverbinding al wel kunnen reanimeren, maar op termijn zou de ellende gegarandeerd terugkeren. En dus… een nieuwe modem, waarna het internet weer volledig verdween. Het internet was vrijdag nog steeds dood, wat tamelijk ongelukkig was. Wij gingen namelijk een weekendje naar Vielsalm, maar onze student zou thuis zijn om op de katten te passen. Gelukkig kon ze met de login van mijn schoonzus aanmelden op de free wifi van de buren, want Orange liet vrijdagavond weten dat het probleem toch wel 3 dagen zou kunnen aanslepen. (En inderdaad: een uur voor we maandag thuis arriveerden, ging onze internetverbinding terug online.)

Dit was oktober: Elke zit op een heksenbezemsteel.

Nadat ik me door een ontplofte mailbox had gewerkt, gaf ik op woensdag 19 oktober mijn eerste opleiding over rationeel energieverbruik. Na een dag tetteren en rechtstaan deed die wasbeurt bij de kapper meer dan deugd.

Donderdag 20 oktober stopte ik vroeger met werken en ging ik eindelijk naar de optieker. Dat was ik al anderhalf jaar van plan, maar nadat ik weer eens tegen de grenzen van mijn eigen zicht was gebotst hakte ik de knoop toch maar door. En jawel: ik ben een gemiddelde mens, die op zijn 45e last krijgt met dichtbij zien.

Tenzij je de voorbije weken op een andere planeet zat (en zelfs dan), weet je dat er problemen waren op het viaduct van Merksem. Ik dacht dat ik daar zelden passeer, maar de 3e week van oktober moest ik daar toch verdacht veel zijn.

Vrijdag 21 oktober was er veel te weinig tijd en veel te veel file om van Antwerpen zuid naar de Klina te rijden. Stalen zenuwen en een optimistische rijstijl zorgden er voor dat we toch om 14.00 uur stipt in de pijnkliniek waren. De afspraak voor volgende maand is pas rond 17.00 uur; geeft iets meer marge.

(Ons bezoek was voor de arm van dochterlief. Ze heeft andere medicatie gekregen, die hopelijk wΓ©l aanslaat. 4 years and counting…)

Een dessertboord met "proficiat" op geschreven

Zaterdag 22 oktober mochten we feesten bij Helena en Maarten, om de 29 + 1e verjaardag van Helena te vieren Γ©n hun nieuwe huis op te warmen. En daarna stonden we op de Antwerpse ring in de file. Alweer.

Zondag 23 oktober trok ik er met een enthousiaste groep op uit voor een dauwtocht/stiltewandeling op de Kalmthoutse heide. De weergoden werkten mee, de vogels waren op tijd wakker en het ontbijt was ook niet slecht. Begin februari 2023 doen we dat dus nog eens over. Maar daarover later meer info.

Maandag 24 oktober had ik een dag verlof. Normaal gezien zou ik die week dus maar 2 dagen werken. Maar omdat ik tijdelijk een beetje meer werk om opleidingen te geven, werd er die week toch nog 4 dagen gewerkt. Gekke toestanden allemaal.

(De dag verlof deed trouwens deugd. Ik sta wel vaker vroeg op om te gaan dauwtochten, maar dan is het “opstaan, douchen en vertrekken”. Nu was het “opstaan, douchen, 4 liter thee maken, broodjes bakken, inladen en vertrekken”. En dan laat de wekker best vroeg van zich horen.)

De rest van die week zat dus gevuld met gewoon werken en les geven, waardoor ik op vrijdag moe maar voldaan in mijn zeteltje kroop en blij was dat ik een erg rustig weekend had gepland!

Dit was oktober: zonsopgang op de Kalmthoutse heide.

Dit was oktober: verlieten het huis

 • 2 t-shirts transformeerden zich tot vodden
 • 2 plastieken potjes verdwenen in de PMD-zak (want waren stuk)
 • 1 blok met notietiebriefjes die we jaren geleden ergens kregen en nooit hebben gebruikt verdween naar het werk en wordt ingezet bij de opleidingen
 • 1 verzwaringsdeken en 1 zwangerschapskussen werden verkocht
 • De Kringwinkel kreeg 3 kleine pannetjes, 3 theelichthouders, 3 mokken, 1 plastieken beker en een schuimspaan

En dit ging in quarantaine

 • 2 jeansbroeken, die te groot zijn geworden. Maar “je weet maar nooit” en dus verhuisden ze naar de zolder.
 • Een hele stapel snijmessen en andere keukentools. Daarover las je al in “Het begon met de peper...“.
Elke wandelt op een vlonderpad. Foto genomen vanop de rugzijde.

Dit was oktober: nieuw in huis

 • 1 jeansbroek, want zonder jeans kan ik niet leven.
 • 2 ladeverdelers voor in de keuken
 • 1 bloesje. Ik had al een groen exemplaar en bestelde nu ook de bruine variant.
 • 1 boek over Algemene Didactiek

Hoe verliep oktober voor jou? Zoals gepland? Of toch meer stress dan voorzien? Laat het weten in een reactie hieronder!

Inspirerende tekst? Delen maar!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *