Dit was november

Als het waar is dat “time flies when you’re having fun”, dan was de voorbije maand wel heel erg plezant. 30 dagen vlogen aan sneltreinvaart voorbij. Het was zelfs net iets te druk om goed bij te houden welke spullen de weg naar ons huis vonden en welke een nieuwe bestemming kregen. Maar ik doe toch een poging om alles goed te reconstrueren in “Dit was november”!

Dit was november: een blad met herfstkleuren

November begon met een feestdag (nu ja, “feest”) en dus ook met een vrije dag. Ik begon te knutselen aan de website en wie de voorbije weken een blogje kwam lezen heeft ongetwijfeld al enkele verschillen opgemerkt.

2 november trok ik met de tieners naar oma en opa en daarna pleegden we een aanslag op de IKEA van Wilrijk.

Op 6 november stond de middagwandeling in het park van Brasschaat op het programma. Maar omdat heel wat deelnemers afhaakten werd het een ochtendwandeling in beperkt gezelschap. Wat ook leuk was. Wie benieuwd is naar de planning van 2023 kan die hier vinden.

Mensen wandelen in het bos

Mijn nieuwe sneakers arriveerden op 8 november en werden een dag later al uitgebreid gefotografeerd. Bloggen, het is een allround gebeuren.

Dit was november… Dan mag de aankomst van Sinterklaas in Antwerpen niet ontbreken. Dat gebeurde op 12 november en ontging me eigenlijk helemaal. Gelukkig werd ik er wel op tijd en stond aan herinnerd dat ik nog verondersteld wordt voor Sinterklaascadeautjes te zorgen. (Geen stress: ’t is in orde!)

Vermoedelijk was zondag de 13e de laatste zonovergoten herfstdag. Ik trok mijn wandelschoenen aan en haalde mijn smartphone meer dan eens boven. De foto’s in deze blogpost zijn voornamelijk van die dag.

Enkele dagen later ging ik in mijn eentje langs bij oma en opa. Die hadden plezant nieuws: met een beetje geluk verhuizen ze in 2023 naar een assistentiewoning, die meer op hun noden is afgestemd dan het appartement waar ze nu wonen. De grote discussie is waar al hun spullen naartoe moeten. Oma dacht zich er gemakkelijk vanaf te maken door alle speelgoed (en dat is echt behoorlijk veel) naar onze zolder te verhuizen, maar daar heb ik een stokje voor gestoken. Het is precies niet de bedoeling dat ik mijn eigen speelgoedmuseum begin!

Dit was november: een zonnebril reflecteert het uitzicht

Op 18 november had dochterlief een afspraak in de Klina (en ik mocht mee). Het arme kind was met het openbaar vervoer 2 uur onderweg van Antwerpen Zuid naar Brasschaat. Modal shit, nog maar eens! (Gelukkig heeft ze een fijne dokter, die voorstelde om het opvolgconsult telefonisch te doen.)

Donderdag 24 november gaf ik op het werk mijn laatste opleiding over rationeel omgaan met energie. November was een vat vol tegenstrijdigheden: verlofdagen opnemen omdat ik in de loop van het jaar erg zuinig ben geweest met vakanties inplannen, maar langs de andere kant werken op momenten waarop ik dat normaal niet doe. Mijn agenda en werk hadden er naar het einde toe onder te lijden (en dus klopte ik maar lekker wat overuren) en op een bepaald moment was ik zelfs onderweg naar het werk op een dag waarop ik vrij had genomen. Zucht. Doen we volgend jaar beter!

(Dat is alvast een goed voornemen voor 2023. Minder overuren en meer structuur. In theorie zou dat moeten lukken, in praktijk wil ik het nog zien gebeuren. Het fijne nieuws is alvast wel dat ik een uitbreiding van mijn pakket en uren krijg in 2023 en 80% ga werken. Hopla!)

De Buitenmolen in Berendrecht

Het weekend van 25, 26 en 27 november trokken we naar Geldrop, waar de heer des huizes al een paar keer meeliep in de de ’t Is voor niks-loop . Ik deed het iets rustiger aan en koos voor 1 van de wandelingen.

Op de laatste dag van november passeerde ik bij de kapper. Kwestie van alvast goed voorbereid te zijn voor de feestdagen.

In de loop van november bokste ik het menu voor het kerstfeest in elkaar, had dochterlief haar 1e examens aan de hogeschool, deden we nog eens een ecologische groepsaankoop en gooide ik het hele Patreon-idee overboord. Dat maakt dat 3 blogs, die voorheen achter een betaalmuur zaten, nu vrij toegankelijk zijn. Het gaat over:

Dit was november: vissers langs het kanaal

Dit was november: verlieten het huis

 • 1 Firesteel en een Petromax vuurstarter. Lagen hier al jaren in de kast en iemand anders kon ze goed gebruiken.
 • 1 trui, die tot op de draad versleten was

  Dit was november: nieuw in huis

  Héél erg slechte maand op gebied van minimalisme.

  Ik kreeg 2 tweedehands tuinkussens (waar onze viervoeters erg gelukkig mee zijn), een tweedehands natuurboek (dat ik las en weer doorgaf), een kaars (die ontzettend lekker rook en veel te snel op was) en een zak vol kleurrijke wol. Inclusief sokkenwol. Ik weet dus wat doen. Bij de kapper kreeg ik meteen mijn eerste kerstcadeau: een kerstbal met douchegel.

  Ik kocht een bureaulampje, 3 houten bakjes om onze kast in de gang te herorganiseren, een pizzabakplaat, een paar dikke sokken voor ’s avonds en een paar sneakers.

  Kwam ook nog onze richting uit: een Moppe ladenblokje met 6 vakjes, dat ik nooit mee heb genomen toen ik het ouderlijke huis verliet. Er zaten nog wat stempels en andere kleinigheden in.

  Een libel geniet van de zon

  Hoe verliep november voor jou? Zoals gepland? Of toch meer stress dan voorzien? Laat het weten in een reactie hieronder!

  Inspirerende tekst? Delen maar!

  4 reacties

  1. Pingback: De chille koelkast - Gewoon E

  Reactie achterlaten

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *