De ultieme handleiding voor een ongelukkig leven

Eindelijk heb ik ze gevonden: de ultieme handleiding voor een ongelukkig leven! Na jarenlang vruchteloos te hebben gezocht op ongure plekken en in obscure winkels landde ze vorige week als bij toeval in mijn handen. Ik aarzelde niet, las ze in 1 ruk uit, begon meteen alle regels in de praktijk om te zetten en voelde al snel dat mijn leven ellendiger werd. De handleiding werkt dus. Wat zeg ik; ze is geweldig! Dag per dag word ik ellendiger, verdrietiger en triester. En omdat ik weet dat jij ook al jaren uitkijkt naar dé sleutel tot het ongeluk, deel ik hieronder de meest doeltreffende tips.

Ongelukkig leven. Vrouw met lang haar zit op een stoel in een kleedkamer. Je ziet haar gezicht niet, want ze heeft haar knieën opgetrokken en verbergt haar gezicht.

Tip 1: focus op wat er fout gaat in je leven

Zaken waarop je je focust groeien en ontwikkelen zich. Concentreer je dus op het negatieve. Negeer de complimentjes die je van anderen krijgt; er is altijd wel iets mis met je. En dat is wat telt. Denk aan je ouders, die alle goede punten negeerden en enkel aandacht hadden voor die onvoldoende op je rapport. Volg hun voorbeeld!

Opgelet: blijf alert. Sommige problemen lossen zichzelf helaas zelf op. Wees waakzaam en zorg dat je een aantal negatieve zaken achter de hand houdt. Blijf ook gefocust op al je problemen. Maak lijstjes en overloop deze regelmatig, om te zien of er niets negatiefs is bijgekomen.

Ongelukkig leven. Ongelukkige man, met de handen in het haar.

Tip 2: eet zo ongezond mogelijk en sport amper. Als je toch beweegt, doe dan iets dat je niet bevalt

Vet eten leidt tot ziekte en van ziektes word je ongelukkig. Je moet wel geduldig zijn, want het duurt een tijdje voor je dieet een duidelijke aanslag op je lichaam pleegt. Ons lichaam is helaas een geweldig apparaat dat ons erg lang op de been kan houden. Maar op lange termijn brengt ongezond eten zeker op als je ongelukkig wilt worden.

Op korte termijn is het vooral what’s eating you dat een rol speelt. Ben je constant boos, gestrest of gedeprimeerd? Dan word je ongelukkig. Hou daarom je stressniveau steeds zo hoog mogelijk.

Niet bewegen is zelfs nog belangrijker dan slecht eten. En samen vormen ze een niet te kloppen duo. Waarom zou je naar de fastfoodtent wandelen als je ook de auto kan nemen? Plan je uitstapjes zodanig dat je altijd kan rijden en niet moet wandelen. Neem nooit de trap en altijd de lift.

Het is trouwens nooit te laat om te stoppen met bewegen. Zodra je stopt met bewegen, wordt je lichaam zwakker en krijg je sneller kwaaltjes en breuken. Dan ben je pas echt ongelukkig.

Ongelukkige vrouw op een zitbank. Ze kijkt naar de grond. Naast haar ligt een krant.

Tip 3: vergelijk jezelf altijd met anderen

Noteer 4 namen van mensen waarmee je op school zat en die het momenteel op 1 of ander vlak beter doen dan jij. Denk goed na: er is altijd wel iemand met meer geld, een smallere taille, een toffere job of een sympathiekere partner.

Kijk niet naar wat je zelf hebt of wie je zelf bent. Vergelijk jezelf vooral niet met iemand die minder heeft of is op een bepaald vlak. Heb je toch iets bereikt, zoek dan iemand die nog meer heeft of is. En voel je dan heel erg inadequaat.

Ongelukkig leven. Persoon zittend op bed, met het hoofd op de knieën. Persoon omarmt zichzelf.

Tip 4: zorg dat je schulden opbouwt en blijft opbouwen

Koop dingen die je niet nodig hebt (op zich al goed om ongelukkig van te worden), koop er nog meer en koop ze vooral op afbetaling. Zorg voor een betalingsachterstand, waardoor je interesten creëert, aanmaningen in de bus krijgt en deurwaarders aan de deur. Ga een lening aan met een verschrikkelijke rentevoet. En dan een andere lening om die 1e lening af te betalen.

Begin alvast te oefenen: open je (digitale) post niet of laat facturen rondslingeren. Ga in op dat aanbod van die Afrikaanse prins. Zorg dat je afbetalingstermijnen zo lang mogelijk duren en je veel meer interest moet betalen door die lange looptijd.

Vrouw zit op de grond in de woonkamer. Ze kijkt naar beneden en ziet er neerslachtig uit.

Tip 5: neem zoveel je kan, geef zo weinig mogelijk

Denk altijd eerst aan jezelf en zie waar jij voordeel aan kan halen. Waarom zou je ergens aan beginnen als jij er niet bij wint? Zorg er trouwens ook voor dat je overal krediet voor krijgt; zorg dat je naam overal verschijnt. Anonimiteit is voor watjes! Geef zo weinig mogelijk tijd en energie aan anderen.

Als er geen geldelijke return is of officiële erkenning, laat het dan zo. Doe ook nooit iets puur voor het plezier, zelfs niet voor jezelf. Je verdient het immers niet.

Ongelukkig leven. Man zit met zijn rug tegen de muur in een verlaten pand. Zwart-wit foto, met een sobere uitstraling.

Tip 6: neem alles persoonlijk en wees zoveel mogelijk beledigd

De zon het centrum van ons zonnestelsel? Vergeet het! Dat ben jij; alles draait om jou.

Wanneer iemand iets doet dat op 1 of andere manier met jou te maken heeft/kan hebben, dan heeft het met jou te maken. Komt iemand te laat, dan is dat om jou te pesten. Hij vindt je niet de moeite om op tijd te komen en dus is het perfect gerechtvaardigd om uit je krammen te schieten.

Heb je wat extra training nodig? Overloop voor je gaat slapen alle interacties die je die dag had. Wie was er grof, wie negeerde je of vond je aanwezigheid vanzelfsprekend? Erger je aan hen. Noteer ook alle dingen die je partner, kinderen, vrienden en collega’s hebben gedaan om je te ergeren. Lees die lijst elke dag opnieuw en denk terug aan die momenten.

Vrouw zit aan een bureau en ondersteunt haar hoofd met 1 hand. Ze ziet er teneergeslagen uit.

Tip 7: heb zo weinig mogelijk vrienden, bij voorkeur geen, en herinner je altijd hoe eenzaam je bent

Als je niemand hebt om je ongeluk mee te bespreken, word je gegarandeerd nog ongelukkiger.

Denk 2 keer na voor je een nieuwe vriendschap aanknoopt: er kruipt tijd in en time is money, het vraagt energie (en zou zo eens energie kunnen teruggeven). Leg dus al je problemen bloot wanneer je iemand de 1e keer ontmoet. Vertel hoe ongelukkig je bent. Vertel over je slechte relaties en je financiële problemen. Onderbreek mensen als ze een gesprek willen voeren. Vraag meteen ook gunsten die onrealistisch zijn.

Beperk je kennissenkring. Stel je voor dat je iemand vriendelijk een goede dag moet wensen!

Ongelukkig leven. Persoon zit met de rug tegen de muur. Het gezicht is niet te zien; er is een muts overheen getrokken. De uitstraling is bedroefd.

Tip 8: blijf zo ver mogelijk weg van de natuur

Blijf binnen, met de gordijnen dicht. Van zonlicht word je immers gelukkig! Zorg dat er geen zuurstof in je huis kan. Ook niet als je overdag op het werk bent. Ga niet op uitstap in de natuur en blijf weg van de zee of van de bergen; die geven negatieve ionen af, waardoor je vrolijk wordt. Blijf weg uit het bos; als je 1 boom hebt gezien, ken je ze allemaal.

Als je dan toch in de natuur terecht komt, hou dan vooral je schoenen en sokken aan. Maak geen contact met de natuur. Je zou wel eens gekwetst kunnen raken. Of afkoelen. Of oververhitten. Natte voeten kunnen schimmels krijgen. In het water kan je verdrinken. De natuur is gevaarlijk!

Blijf dus binnen, waar de positieve ionen je depressief maken. Denk aan alle misdaad die buiten je huis heeft plaatsgevonden. Kan je niets verzinnen? Zoek dan op het internet tot je een reden hebt gevonden om binnen te blijven.

Vrouw zit in gedachten verzonken op een vensterbank.

Tip 9 voor een ongelukkig leven: wees constant in beweging, zodat je nooit kan rusten

Wanneer water stilstaat wordt het helder en kan je de planten en de vissen onder het oppervlak zien. Pas als je een steen in het water gooit, borrelt de modder op en zie je niets meer onder de waterige rimpels.

Zo gaat het ook in het leven. Transformeer je dus tot een activity junky! Zorg dat je geen tijd hebt om bij de dingen stil te staan en na te denken. Maak jezelf zo moe, dat je te moe bent om te rusten.

Is je keuken helemaal opgeruimd? Weiger dan even te rusten, te genieten en fier te zijn op jezelf. Tackel meteen ook de slaapkamer.

Ga voorbereid aan de slag: maak een lijstje van alle activiteiten die je dagelijks doet. Denk na welke taken je daar nog bij kan knallen. Doe dat ook. En plan meteen een aantal projecten na elkaar. Zonder pauze of vakantie. Jij kan dat!

(Mocht je van gedacht veranderd zijn en alsnog willen ontspannen; lees dan deze blogpost om je op gang te helpen!)

Ongelukkig leven. Man zit op de stoep met zijn ellenbogen op zijn knieën. Hij drukt zijn vuisten tegen zijn hoofd.

Tot zover mijn 9 tips. Ik weet dat het er veel zijn en dat de druk groot is om ze perfect uit te voeren. Voel die hete adem in je nek. Merk dat je maag en darmen in een kramp schieten. Heb het moeilijk. En wees vooral verdomd ongelukkig!

Zin in meer? Lees “How to be totally unhappy in a peaceful world” van Gil Friedman. Ik baseerde deze blog op zijn 30 regels die, als je ze compleet negeert, leiden tot een gelukkig leven. Je bent gewaarschuwd!

Welke regels blijven bij jou het beste hangen en waarom? Heb je zelf nog ideeën? Laat het zeker weten!

Inspirerende tekst? Delen maar!

4 reacties

  1. Pingback: 10 dingen om NU mee te beginnen - Gewoon E

Reactie achterlaten