Bikke – bikke – bik! Deel 3 in deze culinaire serie, want mijn maandmenu’s smaakten naar meer π Mocht je de rest gemist hebben, hier vind je deel 1 en hier deel 2.
Boodschappen doen we nog steeds op zaterdag, weekmenu’s zijn nog steeds geen grondwet en je kiest nog zelf steeds of je voor een luie-wijven-variant gaat. Leve de diepvriesgroenten!

WEEK 1
Zaterdag: PokΓ© bowl bij Nui PokΓ© als verjaardagsetentje
Zondag: Open lasagne met pesto, ricotta en Italiaanse groente
Maandag: Wortelstoemp met speckjes
Dinsdag: Rigatoni met romige saus, plantaardige balletjes en venkel
Woensdag: Noedels met sticky sriracha-aubergine, cashewnoten en garnalen
Donderdag: Falafelbowl met riso, tuinerwten, munt en hummus
Vrijdag: Vegetarische maaltijdsoep

WEEK 2
Zaterdag: Hummus met gegrilde groente en falafel
Zondag: Vegetarische tartiflette , maar laat je gerust gaan met de originele uitvoering. Zo lekker! (Ik vermoed dat het ondertussen moeilijk is om de geschikte kaas te vinden. Hou het recept zeker bij voor het najaar.)
Maandag: Naanbrood met wortelsalade en veggiereepjes , maar wel met voorgebakken naan
Dinsdag: Ravioli met tuinerwten-roomsaus
Woensdag: Croque monsieur met verschillende soorten kaas. Wel op tijd checken als je geen keuken vol gesmolten kaas wilt.
Donderdag: Fried rice met kruidenomelet
Vrijdag: Pita vegan shoarma met srirachamayo

WEEK 3
Zaterdag: Pizza Janneman (1 ’t klepperke rookt en 1 shrimps are in the air en die waren weer erg lekker!)
Zondag: Pasta ovenschotel met spitskool en breydelspek, maar dan met veggie speckjes
Maandag: Koude rijstsalade met “kip” en restjes groenten
Dinsdag: Gestoofd witloof met gebakken patatjes en kabeljauwhaasje
Woensdag: Kikkererwtencurry met spinazie, zoete aardappel en Berloumi
Donderdag: Rode kool met worst en puree (er zat nog rode kool in de diepvries)
Vrijdag: Arabische maaltijdsoep

WEEK 4
Zaterdag: Quiche met feta, zoete aardappelen en spinazie
Zondag: Groentelasagne, een ander recept dan vorige keer
Maandag: Curry van bloemkool en broccoli
Dinsdag: Spaghetti “bolognaise”, met tomatensaus, champignongs, paprika, wortel en vegetarisch gehakt
Woensdag: Oosterse wraps met tofoe
Donderdag: Gebakken patatjes, rauwkost en groentenburgers
Vrijdag: Beleg-je-eigen-pizza. En als je te moe bent, maak je er diepvriespizza van. Nah.
Ondertussen heb ik toch nog een pak nieuwe recepten verzameld, die staan te popelen om uitgetest te worden. Smakelijk!
Johan
Pingback: Maandmenu augustus - Gewoon E