Aparte apps

Bots jij ook regelmatig op apps waarvan je je afvraagt wat het nut ervan is? Stop dan maar met denken, want ik lijstte 12 aparte apps op, die sowieso geen enkel nut hebben. Maar ik heb me wel een avondje geweldig geamuseerd en hoop van jou hetzelfde!

Eerst een korte disclaimer:

  • Ik heb een Android-toestel, waardoor mijn lijstje enkel apps uit de Google Play Store bevat. Maar er bestaan iOS-tegenhangers.
  • Wees verstandig tijdens en na het downloaden. Blindelings onnodige permissies goedkeuren is een beetje dom. Net zoals het wilde weg te klikken op alles wat beweegt of een mooie kleur heeft.

En dan het echte werk:

App? Most Useless App Ever

Wat kan je er mee?
Je kunt tekst invoeren en verzenden, maar niemand weet waar het bericht uiteindelijk aankomt. Als het al ergens zou arriveren. Wie zal het zeggen?
Fun factor? Nihil. Mijn bericht bleef gewoon staan. Er werd niets verzonden. De url verklapt dat het de eerste app was van de maker. En dat verklaart veel.

App? The Most Useless Button

Wat kan je er mee?
Dwangmatig op een knopje duwen en zien wat er gebeurt.
Fun factor? Mwah…

App? Ghost voice box – spirit communicator

Wat kan je er mee?
Luisteren naar de energieรซn/geesten om je heen.
Fun factor? Naast het feit dat de app een leuk uitzicht heeft?
Ideale app om boven te halen tijdens een avondje griezelen.
Er bestaat trouwens ook een pro-versie. Je kunt ook kiezen uit de tientallen andere apps in het genre.

App? S.M.T.H., wat staat voor “send me to heaven”

Wat kan je er mee?
“Itโ€™s essentially a sports game where the player throws the phone as high as they can.
The higher it goes, the more points they get.”
Smartphone-smijten dus, maar op een beheerste manier. Want je toestel mag tijdens het vliegen niet roteren. En dat lijkt me best moeilijk.
Fun factor?
Ik heb net een “nieuwe” smartphone. Geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om daar mee te gooien! Maar ik ken wel een paar mensen die daar minder problemen mee zullen hebben.

App? Nothing

Wat kan je er mee?
“Deze app doet niets”, vertelde de Play Store me. En ik noteerde dat dat keihard de waarheid was, maar dat de app een fijne, minimalistische look had.
Fun factor?
En toen kwam de app uit de mouw! Want door een Konami-code in te voeren, kom je op een heel andere plek terecht. Waar ik terecht kwam? Zoek het zelf even op door volgend patroon te swipen: up, up, down, down, left, right, left, right. Dan klik je “B”, “A” en “Start”. Enjoy! ๐Ÿ™‚

App? Fake chat conversation – prank

Wat kan je er mee?
Chatten met jezelf of met een fictieve partner. Je kiest zelf welke berichten je verzend en zogenaamd ontvangt en zo creรซer je een gesprek waarmee je iemand kan foppen.
Fun factor?
Het vraagt een beetje voorbereiding, maar het was fijn om eens met onze kat te chatten.

App? Cat Alone – cat toy

Wat kan je er mee?
“Eenvoudig spelletje voor je huisdier.”
Laat je fysieke beestjes spelen met pixel beestjes die over je display bewegen. In deze versie kan je kiezen uit 8 kruipdingen.
Fun factor?
Onze senior durfde ik niet storen. Bij de kleintjes had Muesli geen enkele interesse, wilde Puma weten of die beestjes ook verder kropen waar er geen beeld was (en daar heeft ze toch over zitten denken) en vloog Ballu als een halvegare zot op de smartphone af.

App? Demotivational quotes

Wat kan je er mee?
“Beste quotes om uw demotivatie de hele dag door te stimuleren!”
Fun factor?
In 1 woord: gieren!

App? Places I’ve Pooped

Wat kan je er mee?
Bijhouden waar je al allemaal een kakje hebt gedaan. Een kakmap dus.
Je kan je boodschap loggen door de locatie toe te voegen, de kwaliteit en nog een extra omschrijving.
Wie sociaal wil doen en in interactie wil gaan, moet inloggen.
Fun factor?
Vooral leuk dat Google deze zelf suggereerde toen ik “places” typte. Want eigenlijk zocht ik een andere app ๐Ÿ™‚ Maar misschien is dit wel iets voor eigenaars van honden?

App? Paper Racing

Wat kan je er mee?
Stoom aflaten door een virtuele rol toiletpapier zo snel mogelijk af te rollen. Je speelt alleen of met een tegenstander.
Fun factor?
Leuk idee, maar de app vraagt wel hรฉรฉl veel toegangen. En of dat nu zo rustgevend werkt?

App? Milk The Cow

Wat kan je er mee?
Koeien melken. Om ter snelst. Diervriendelijke behandeling is minder belangrijk.
Fun factor?
Pffff. Beetje.

App? Paper Toss

Wat kan je er mee?
Spullen in de vuilnisbak mieteren terwijl je rekening moet houden met een blazende ventilator.
Fun factor?
Ik herinnerde me al snel dat ik in het echte leven al niet in staat ben om dingen IN de vuilnisbak te gooien. Maar ik heb opgevangen dat ik toch al minstens 1 verslaafde op mijn geweten heb ๐Ÿ˜‰

En toen haalde ik op het einde van de app-avond alsnog mijn portefeuille boven en kocht ik voor 0.99 EUR Die With Me, een app die in 2018 op de markt werd gebracht door Dries Depoorter en David Surprenant.

“The chat app you can only use when you have less than 5% battery. Die together in a chatroom on your way to offline peace.โ€

Mijn batterij stond nog op 29% en dus moest ik nog even doelloos rondscrollen. En scrollen. En scrollen. Tot ik de magische drempel van de 4% had bereikt en toegelaten werd tot de chatruimte. Wat er daar gebeurde? Tja, insiders only ๐Ÿ˜‰

Inspirerende tekst? Delen maar!

2 reacties

  1. Joeri Puttevils

    Super dat je mijn tip “Die With Me” ook echt getest hebt. Dries Depoorter is een creatieveling die wel meer zaken ontwikkelde die doen nadenken, grenzen opzoeken, …..

  2. Pingback: Websites waarvan je het bestaan niet kende - Gewoon E

Reactie achterlaten