10 dingen die ik niet bezit

Je ziet ze wel eens op YouTube passeren; filmpjes waarin minimalisten opsommen wat ze niet (langer) kopen of bezitten. Niet dat ik mezelf een minimalist wil noemen, maar ik kan vrij gemakkelijk een lijstje samenstellen met dingen die anderen wรฉl in huis hebben en ik niet. En dus: 10 dingen die ik niet bezit.

1. Make up, nagellak en parfum. Make up is sowieso niet aan mij besteed. In de zomer laat ik dochterlief mijn teennagels wel eens lakken en dat gebeurt dan met een kleurtje uit haar zeer uitgebreide collectie. Van de meeste parfums krijg ik ontzettende hoofdpijn. Ze blijven ook vaak te lang staan, waardoor ze slecht worden en dat vind ik dan weer zonde van het geld.

10 dingen die ik niet bezit: potjes nagellak

2. Een wekkerradio. Ik heb er jaren eentje op mijn nachtkastje gehad, met de ledjes op minimale stand. Maar zelfs dat verstoorde mijn slaappatroon. Dat ontdek je dan tijdens een vakantie, wanneer je de wekker uit het stopcontact hebt getrokken en per ongeluk vergeten bent hem terug in te steken. Ik merkte pas na een paar dagen dat ik geen wekker meer had, maar wel bangelijk goed had geslapen. Exit wekker – hij verhuisde naar de kamer naast ons, waar het toestel van dochterlief net de geest had gegeven. Sindsdien gebruik ik mijn horloge als wekker. Maar meestal ben ik voor het eerste biepje al uit bed.

Een wekker

3. Wasverzachter. Wasverzachter komt bij ons al jaren niet meer in huis. In het begin gebruikte ik een scheutje azijn als vervanger, maar wanneer je een droogkast gebruikt is dat nergens voor nodig. (Weinig ecologisch, ik weet het. Maar dat stukje comfort wil ik mezelf niet ontnemen.)

10 dingen die ik niet bezit: een wasmachine

4. Een chique servies. Of zelfs een volledig servies. Toen we 21 jaar geleden gingen samenwonen, kochten we een servies bij IKEA. Nadat daar wat stukken van gesneuveld waren, kochten we een bijpassende set. Idem dito met het bestek. We hadden allebei een aantal glazen en mokken, die doorheen de jaren zijn aangevuld met cadeautjes en gratis exemplaren. De ontbijtkom die ik op kot had, staat ook nog in de kast (wel met een paar stukjes af). Al bij al hebben we meer dan genoeg spullen in de kast staan.

Een deftig gedekte tafel

5. Keukenrol. Mijn verstand was onlangs (nog maar eens) te klein toen een Amerikaanse YouTube-ster vol trots haar “unpaper towels” aan de kijker toonde. Het kind is ongeveer half zo oud als ik en ze dacht dus echt dat de papieren keukenrol al altijd heeft bestaan en dat de hippe nieuwe generatie een geweldige prestatie leverde door een stoffen variant uit te vinden. Soit, ik gebruik dus vodden.

10 dingen die ik niet bezit: keukenrol

6. Een broeksriem. Ik kan me vaag herinneren dat ik er ooit eentje heb gehad. Een dunne witte, als ik me niet vergis. Maar aangezien ik altijd echt heel erg veel te lang wacht om naar het toilet te gaan, denk ik niet dat broeksriemen aan mij besteed zijn.

Een jeans met broeksriem

7. Een bedframe. Toen we ons 1e servies aankochten, roofden we ineens de rest van IKEA leeg en kwamen we o.a. ook nog met een slaapkamer thuis. Een metalen frame, met een oprolbare lattenbodem (houten latjes die met een rolluiklint aan elkaar bevestigd waren) en een matras. 10 jaar verder in het leven kochten 2 aparte matrassen en een deftige lattenbodem, die niet op het frame paste. In plaats van ons nog eens de kop te breken over welk nieuw bedframe we wilden, lieten we pootjes onder de lattenbodems zetten. En kijk, zo doen we het 10 jaar later nog steeds.

Een bed, met voeten die onder het laken uit steken

8. Een boekenrek vol boeken die stof verzamelen. We hebben een erg kleine collectie eigen boeken en daarnaast het gigantische aanbod van de Antwerpse bibliotheken en mijn Kobo Plus-abonnement. Onze cd’s zijn allemaal gedigitaliseerd. De fysieke dragers zijn op zolder opgeborgen, de digitale bestanden staan op onze NAS. DVD’s hebben we niet.

10 dingen die ik niet bezit: een bibliotheek

9. Een friteuse of airfryer. Een friteuse zal sowieso nooit in huis komen. Op dit moment trek ik mijn plan met onze oven en tripjes naar de frituur. Maar ik sluit niet uit dat er op termijn een extra toestel in onze keuken komt te staan. Maar waar dan? En welk? Zoveel vragen!

Een friteuse

10. Aai-dingen, zoals iPad, iPhone, iWatch en iCloud. Ooit had ik een iPod Shuffle, maar daar is het dan ook bij gebleven op gebied van Apple-producten. Ik zou mezelf doodgraag een tijdje loslaten op een MacBook Pro, maar tot ik de Lotto win werk ik rustig verder op mijn Asus-laptop van 2014.

Apple producten

Welke spullen heb jij niet, die anderen wel hebben? Of andersom: wat heb jij wรฉl, dat anderen niet hebben? Laat het me hieronder weten!

[Deze blogpost kreeg een update op 10/11/2022.]

Inspirerende tekst? Delen maar!

2 reacties

  1. Tita

    Beantwoorden

    Ik bezit geen douchekabine met sproeier + lichtjes. Ben al jaren zinnens om de badkamer te laten renoveren maar val telkens omver van het prijskaartje. Neem dus gewoon een douche in het bad. Er hangt een mooie douchegordijn voor, die gemakkelijk in de wasmachine kan worden gewassen!

  2. Pingback: Ik creรซerde mijn eigen parfum! - Gewoon E

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *